Werkwijze tijdens beperkingen vanwege COVID-19 pandemie

Het geven van opleidingen hebben wij hervat, maar in aangepaste setting.

Klassikale opleidingen worden grotendeels online gegeven, met gebruik van een videoconferencing platform.

Vanaf 1 juni 2020 worden, waar online les geven redelijkerwijs niet een optie is, normale (fysieke) klassikale opleidingen gegeven, maar met inachtneming van de voorgeschreven 1,5 meter norm en met groepen van beperkte omvang. In overleg met de opdrachtgever wordt een en ander vorm gegeven, er dient een passende ruimte beschikbaar te zijn of gevonden te worden.

Ook overigens worden de voorzorgmaatregelen in acht genomen.

Praktijkgedeelten van opleidingen worden fysiek op de werkvloer gegeven, als één-op-één on the jobtraining. Hiervoor worden immers geen grotere groepen personen in een beperkte ruimte samengebracht.

In beginsel is het mogelijk voor alle opleidingen een passende invulling te verzorgen. 

Indien onverhoopt maatregelen weer aangescherpt moeten worden, zullen wij de werkwijze bijstellen. Voor de herhaling medewerker luchtvracht biedt onze partner Special Cargo Services een e-learning mogelijkheid in de Nederlandse en Engelse taal. https://specialcargo.nl/medewerker-luchtvracht-e-learning-herhaling/ 

Ons kantoor werkt als gebruikelijk, onze trainers en medewerkers zijn per Email en telefoon bereikbaar.

Nieuw: opleiding Algemeen Veiligheidsbewustzijn 

Vanaf 13 mei 2020 is Secuconsult gerechtigd de opleiding Algemeen Veiligheidsbewustzijn te geven. Deze opleiding is bestemd voor medewerkers die wel onbegeleid toegang hebben tot veilige luchtvracht, maar geen verantwoordelijkheid dragen voor de veiligheid ervan. Dat zijn dus medewerkers die geen taak met de luchtvracht hebben, maar wel erbij kunnen komen.

Voor een aantal logistieke bedrijven kan deze opleiding relevant zijn, vooral daar waar slechts een klein deel van de medewerkers daadwerkelijk veilige luchtvracht hanteert, maar een groot aantal medewerkers zich wel vrij in de loods en bij de luchtvracht kan bewegen.

Deze opleiding wordt klassikaal op of bij de locatie van de opdrachtgever gegeven, duurt twee uren en moet elke vijf jaar herhaald worden. 

De opleiding kan zowel in de Nederlandse als de Engelse taal worden gegeven.