Opleiding Controleur Luchtvracht (basis)

 

Bij het beveiligingsonderzoek van luchtvracht wordt naar IEDs (explosieven) gezocht. De Controleur Luchtvracht voert de beveiligingsonderzoeken bij de erkend luchtvrachtagent uit.

Na de basisopleiding is de controleur bevoegd met de hand zendingen te doorzoeken. De basisopleiding is daarenboven noodzakelijk, als de controleur verder opgeleid wil worden tot Controleur Apparatuur

(b.v. röntgenmachine) of controleur explosievenhonden.


Duur: 1 dag klassikaal en 8 uur praktijk

Taal: Nederlands, Engels of Duits

Examen: ja

Certificaat: ja indien geslaagd voor examen

Geldigheid: 1 jaar

Herhaling: 1 x per jaar 4 uurOpleiding Controleur Apparatuur 

De controleur basis kan verder worden opgeleid voor werken met apparatuur of honden. Wij geven de opleiding voor Controleur röntgenapparatuur.

Tijdens de klassikale opleiding heeft iedere cursist een laptop voor zich staan, waarop hij telkens na een klassikale uitleg, röntgenbeelden moet beoordelen - beelden met toenemende moeilijkheidsgraad. De simulatiesoftware beschikt over een aantal beeldbewerkingsfuncties, die de machine waarmee de cursist t.z.t. moet gaan werken, ook heeft. De cursist krijgt dus in korte tijd een grote hoeveelheid beelden ter beoordeling, waarop hij zelf de beslissing moet nemen. Dat zal hij later in zijn werk ook moeten doen. Daarom is onze opleiding een perfecte voorbereiding op zijn toekomstige werksituatie.

 


Na de Klassikale opleiding volgt eerst ca 3 uur praktijkinstructie aan de eigen machine. Hierbij leert de cursist de mogelijkheden van zijn eigen machine optimaal te gebruiken. Maar daarna weer moet hij begeleid door de docent en een ervaren controleur van zijn werkgever op zijn werkplek proces draaien, minimaal 5 uren zuivere kijktijd. Dat betekent dus daadwerkelijk met de machine zendingen controleren. Hij leert dan in de hectiek van het bedrijfsproces te functioneren en toch goede beslissingen te nemen. 


 

Als we er zeker van zijn dat de controleur in het proces volwaardig kan functioneren, wordt hij gecertificeerd.

Duur: 2 dagen klassikaal minimaal 8 uur praktijk
Taal: Nederlands of Engels
Examen: ja
Certificaat: ja, indien geslaagd voor examen
Geldigheid: 1/2 jaar
Herhaling: elk half jaar 6 uur beeldbeoordeling plus de herhaling voor controleur basis.